IZVJEŠTAJ SA SASTANKA EUROPSKOG UDRUŽENJA FARMACEUTSKIH TEHNI Č ARA (EAPT) HAMBURG, 23. - 25. TRAV

25.04.2015.

Izvještaj sa sastanka Europskog udruženja farmaceutskih tehničara, Hamburg, 23 - 25 travnja


Glavni odbor:

Jose Joao Joachim (Portugal) – predsjednik
Christina Durinck (Danska) – zamjenica predsjednika
Tess Fenn (UK) – tajnica
Svjetlana Jakovac (Hrvatska) – blagajnica
Monika Pandurić (Slovenija) – članica

Prisutne zemlje: Irska, Norveška, Hrvatska, Slovenija, Srbija, UK, Portugal, Danska, Švedska, Francuska, Njemačka.

Sastanak europskog udruženja je započeo sa sastankom radnih grupa.
Radna grupa u kojoj sudjeluje Hrvatska, i čiji je ona voditelj, je radna grupa za bolničke farmaceutske tehničare. Zadatak koji je imala ta radna grupa je prikupiti podatke o farmaceutskim tehničarima zaposlenima u bolnicama u zemljama članicama europskog udruženja farmaceutskih tehničara. Ostali članovi radne grupe su: Francuska, Norverška Irska. U proteklih godinu dana radna grupa je pripremila uitnik na temu bolničkih farmaceutskih tehničara. Upitnik je prezentiran na ovom sastanku, i kada se podatci obrade tako da budu razumlljivi svima, biti će prezentirani i kroz časopis Farmaceutski tehničar.
Druga radna grupa je imala zadatak u protekloj godini pripremiti upitnik na temu farmaceutskih tehničara u javnim ljekernama. Voditelj te gurpe je Danska, a članice grupe Njemačka i Irska. Upitnik koji je pripremila ova radna grupa svoje rezultate objaviti će na stranicama Europskog udruženja farmaceutskih tehničara.
Radna grupa koja se bavila izradom web stranice, a čiji je voditelj Njemačka, na sastanku U Hamburgu prezentirala je napravljeno, tako da će stranica biti uskoro  vidljiva svima na adresi www.eapt.com . Kako je širenje informacija o postojanju udruženja farmaceutskih udruženja jedan od bitnih zadataka, osim web stranice,  otvoren je facebook profil i twiter profil.
Na sastanku nas je i predsjednik EAPT-e Joao Joachim izvjestio o napredovanju oko registracije udruženja. S obzirom da je odlučeno da se udruđženje registrira u Belgiji, sam proces se odužio, jer Belgijsko udruženje farmaceutskih tehničara nije dio ovog udruženja. Iz toga slijedi da se sva korispodencija sa odvijetnikom koji vodi registraciju odvija preko maila, tako da je izravna suradnja otežana.