Stručni skup 2022 Vodice

SKUP U VODICAMA

Iza nas je razdoblje koje, vjerujem, svi želimo što prije zaboraviti, pandemija nam je donijela neke nove poslove, puno neizvjesnosti, nemogućnost druženja u životu.
Nakon gotovo 4 godine bez druženja, a znamo da je zadnji naš stručni skup bio je 2018. godine, bilo je pravo osvježenje vidjeti toliko kolegica i kolega na jednom mjestu, sa samo jednom željom, idemo učiti i idemo se družiti uživo.
U doba pandemije, kada je doduše nemoguće planirati ovakve skupove krenuli smo u pripremu, a rezultat je bio više nego odličan. Ove godine smo uveli i predavanje kolegica i kolega farmaceutskih tehničara, što je prihvaćeno jako dobro pa se nadamo da će se taj trend nastaviti.
Stručni skup održao se u Vodicama od 28. travnja do 1. svibnja.
Tema skupa „Fitoterapija – najstariji način liječenja u moderno doba“, nešto je što pobuđuje sve veći interes kako struke, tako i kupaca, kojima su proizvodi namijenjeni. Svakodnevno se možemo susresti s novim proizvodima i novim saznanjima u ovom području pa je skupa tema nudila mogućnost stjecanja novih znanja i novih iskustava. U više od 40 predavanja, radionica i rasprava svatko od sudionika mogao je pronaći nešto za sebe. Okupljanjem relevantnih stručnjaka iz područja fitoterapije, nastojali smo svim sudionicima omogućiti uvid u različita gledišta i pristupe korištenja biljaka u liječenju raznih stanja.
Fitoterapija je najjednostavnije rečeno, metoda liječenja i prevencije nastanka bolesti upotrebom ljekovitog bilja. Ljekovito bilje ima široku primjenu, a priprema pripravaka iz njega zahtijeva izvrsnost. Znati prepoznati određeno stanje, znati odrediti koji je pripravak najoptimalniji za to stanje, znati odabrati gotov proizvod ili pripremiti pripravak, upravo je ono čemu teži farmaceutski tehničar.
Posebnost ove teme je ta da se upravo ljekovito bilje koristi od kada je ljudskog roda u liječenju raznih stanja, a da i danas svakodnevno dolazimo do novih saznanja o ljekovitosti određenih biljaka i njihovih dijelova.
Predavanja su počela već od četvrtka i sve do subote su sva do jednog bila posjećena jako dobro. Ukupan broj sudionika ove godine iznosio je oko 450 nazočnih. Impozantna brojka.
Posebna zahvala i svim sponzorima, svakako bi bilo nemoguće sve organizirati bez njih.
Nadamo se da ćemo nakon ovog uspješnog skupa nastaviti dalje i okrenuti se sljedećem skupu.
Farmaceutski tehničari su pokazali da mogu organizirati ovaj skup u ovim neizvjesnim vremenima, da imamo znanje, volju i želje te da smo spremni za sve nove izazove koji slijede.


Svjetlana Jakovac, farm. teh./mag. oec.


Stručni skup Hrvatskog društva farmaceutskih tehničara


Poštovani svi, izuzetno nam je drago da ove godine ipak idemo sa dugo odgađanim skupom:
"Fitoterapija - najstariji način liječenja u moderno doba".
Više informacija o samom skupu možete pronaći na  https://hdft-fitoterapija2022.com/

Poštovani sudionici stručnog skupa, Koristimo priliku da Vas obavijestimo da Hrvatsko društvo farmaceutskih tehničara ove godine organizira Stručni skup s temom: “ FITOTERAPIJA-NAJSTARIJI NAČIN LIJEČENJA U MODERNOM DOBU” Tema i podaci vezani uz nju pokazuju sve veći interes kako i struke tako i kupaca kojima su proizvodi namijenjeni, a svakodnevno se možemo susresti s novim proizvodima i novim saznanjima u ovom području. Fitoterapija je najjednostavnije rečeno, metoda liječenja, te prevencije nastanka bolesti upotrebom ljekovitog bilja. Ljekovito bilje ima široku primjenu, a priprema pripravaka iz njega zahtijeva izvrsnost. Znati prepoznati određeno stanje, znati odrediti koji je pripravak najoptimalniji za to stanje, znati odabrati ili gotov proizvod ili pripravak pripremiti upravo ono čemu teži farmaceutski tehničar. Posebnost ove teme je ta da se upravo ljekovito bilje koristi od kada je ljudskog roda u liječenju raznih stanja, a da i danas svakodnevno dolazimo do novih saznanja o ljekovitosti određenih biljaka i njihovih dijelova. Želimo Vam stručnim i promotivnim predavanjima te raznim radionicama omogućiti stjecanje novih znanja i novih iskustava. Vjerujemo da će svatko od sudionika pronaći nešto za sebe. Okupljanjem relevantnih stručnjaka iz područja fitofarmacije, nastojimo svim sudionicima omogućiti uvid u različita gledišta i pristup korištenju biljaka u liječenju raznih stanja.Vjerujemo da će znanja i iskustva, izmijenjena na ovom skupu, biti korisna u vašem i našem svakodnevnom radu. Zahvaljujemo svim tvrtkama koje već godinama prepoznaju naš rad i trud, te su svojim stručnim i promotivnim predavanjima i ove godine odlučili biti dio naše priče.