Godišnji sastanak CEPT-e

20.03.2009.

CEPT ( Committe of European Pharmacy Techicians )

12. do 14.lipnja 2008. godine, NORVEŠKA,

Oslo, Rica Holberg hotel


Godišnji sastanak Europskog udruženja farmaceutskih tehničara ove je godine održan u Oslu. HDFT je član od 2005.godine i aktivno je uključeno u stvaranje zajedničkih ciljeva od sastanka u Copenhagenu 2006.

Sastanku su nazočile Martina Gal i Marija Žužak.

               Program sastanka se odvijao u nekoliko međusobno dopunjujućih dijelova: Kratko godišnje izvješće svake zemlje članice o njenim aktivnostima , Radionica za učinkovito postizanje dogovora o zajedničkom cilju, Posjet najsuvremenije opremljenoj bolnici informacijskim sustavima u svijetu (bit će otvorena u listopadu 2008.), Izvješće o utjecaju Direktive 2005/36/EZ na postupak priznavanja stručnih kvalifikacija reguliranih profesija koji se odnosi na farmaceutske tehničare (izradila Danska), Prijedlog radne grupe za formalno organiziranje CEPT-e ( Portugal i Francuska ) i na kraju zajednički osmišljen moto:

 „ Ostvariti zajedničko minimalno mjerilo za priznavanje profesionalne razine (položaja)“

                Svi sudionici su izrazili zadovoljstvo organizacijom sastanka i zahvalili domaćinima na izvrsnoj pripremi i vođenju kao i gostoprimstvu.

                Temeljem prihvaćenog mota i izvješća radnih grupa pred HDFT-om stoji zadaća da do narednog godišnjeg sastanka u Francuskoj – LILL ( 4. do 6.lipnja 2009.) izradimo naše prijedloge i stajališta na predloženi Statut koji Vam donosimo preveden na hrvatski.

             Svaki prijedlog je dobrodošao pa se javite sa svojim komentarima predloženog statuta.